Aras, ” Muğla’da Seçimi Kazanacağım”

featured

BODRUM HABER- Bodrum Belediye Başkanı  ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi ve Gümüşlük Akademisi iş birliği ile Bodrum’da ilk kez düzenlenen Bodrum Kitap Günleri etkinliğini ziyaret etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  bir süredir bulunduğu Ankara’ dan dün akşam döndü. CHP Muğla Büyükşehir  Başkan adayı olarak dönen Aras’ı sevenleri büyük bir coşku ile karşıladı. Kendisine güvenen insanlara layık olmak için canla başla çalışacağını belirten Aras, “Muğla’ da seçimi kazanacağım” dedi.

“Kararlıyım, heyecanlıyım ve enerjim yerinde”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  CHP Muğla Büyükşehir Başkan Adayı olması ile ilgili şunları  aktardı;
“Ben Bodrum çocuğuyum ve memleketimi  Muğla’ da temsil edeceğim için çok mutluyum.  Hem parti meclisi, hem MYK  hem de sayın genel başkanımız Özgür Özel’in teveccühü ile beni Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak takdir etti. Bende bu güvene layık olmak için  halkımızın partimizin güvenine  layık olmak için sonuna kadar çalışacağım ve Muğla’da seçimi kazanacağım. Bu konuda hiç şüphem yok, kararlıyım, heyecanlıyım enerjim yerinde. Bütün Muğla’yı kucaklıyorum ve inşallah bütün Muğla’nın Belediye Başkanı olacağım.  Seydikemer’den Bodrum’a kadar herkesin kucaklayacağız. Bana bu görevi layık gören bütün Bodrumlulaara, Muğlalılara parti örgütüme ve genel merkezimize çok teşekkür  ediyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde halkla beraber omuz omuza  her ilçenin sorunlarını çözeceğine vurgu yapan Aras, “Biz büyükşehrin çalışmalarını ortak yapıyoruz ve takip ediyoruz. Yine Büyükşehir Belediyemizin  yaptığı çalışmaları sürdüreceğiz. Ama eksik gördüğümüz hususlarda da her türlü projemizi hazırlıyoruz. Hazır olanlar var yenilerini de geliyor. Proje havuzumuz var . Yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Önemli olan iyi niyetle ve büyük bir gayretle çalışarak vatandaşlarımızın eksiklerini gidermek, halk ile iç içe, bütünleşik olmak. Vatandaşlarımızla bir arada olduktan sonra çözülemeyecek hiçbir sorun olduğunu düşünmüyorum. Büyük bir gayretle halkımızla  omuz omuza çalışacağız ve Muğla’nın sorunlarını, Bodrum’un, Marmaris’in, Datça’nın, Yatağan’ın, Köyceğiz’in, Ula’nın, Dalaman’ın, Milas’ın ve  Kavaklıdere’nin sorunlarını çözeceğiz. Bu konuda kararlıyım” dedi.

“Sanatın yanındayız”
Bodrum’ da ilk kez düzenlenen Bodrum Kitap Günleri etkinliği ile ilgili Aras, “Kitap günlerini çok uzun zamandır  planlıyorduk ve en doğru zamanda oldu.  Latife Tekin,  bizim için çok büyük bir şans. Türk edebiyatının en önemli çağdaş temsilcilerinden biri ve kendisi Bodrum’da yaşıyor. Onun da yönlendirmesi ile çok güzel bir kitap fuarı düzenledik. Bu etkinliğe katkı sunan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Belediyenin bütün personeli, herkes bu işe sahip çıktı. Bodrumlular da bu işi sevdi. Sanatın yeri apayrıdır. Bodrum sanatla buluştuğunda kendini ifade edebilir. Bundan sonraki kitap günleri etkinliğimizde  çok daha güçlü  katılımla ve büyüterek bu işi devam ettireceğiz. Muğla ya da Bodrum fark etmez her türlü sanatın yanındayız” ifadelerinde bulundu.

“Siyasi bir karar”

Hatay milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulunan Aras, hukuk alanına dikkat çekti. Aras, “Hukuk hepimizi güvencesidir. Biz Türkiye’yi demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlarız. Ama maalesef hukuk devleti niteliğinde bu kararın hasar verdiğini  düşünüyorum. Can Atalay halkın büyük bir teveccühü  ile oyları ile seçilmiş bir milletvekilidir. O milletvekilini Anayasa mahkemesinin de kabul ettiği bir şekilde hakları ile beraber görevini iade etmemiz gerekirken tam tersi milletvekilliğini düşürmüş olduk. Bu kararın kamu vicdanında yerini bulduğunu düşünmüyorum. Bu karar siyasi bir karardır.   Bir an önce bu karardan dönülmesi gerekir.  Eğer hukuk bir kere örselendi mi bundan sonra hiç kimsenin güvencesi kalmaz. Bugün bu maddeyi ihlal edenler yarın kendileri ile ilgili bir maddeyi ihlal edebilirler . Hukuk herkese lazım. Bugün belki Can Atalay’a lazım ama  yarın herkese lazım.  Bu konuda sağ duyunun  galip gelerek Can Atalay’ı hak ettiği ve  demokratik seçimle geldiği noktaya iade etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bunun için  ben de üzerime düşen ne varsa her zaman yapmaya hazırım. Şu an Belediye Meydan’ında Kent Konseyimiz, Türkiye İşçi Partisi ve bizim partimizin katılımı  ile eylem yapılıyor . Ben katılamadım. Çünkü Muğla’daydım  ve henüz yeni geldim. Ama bu eylemi ben de destekliyorum ve arkadaşlarımın yanında olmak istiyorum. Can Atalay’a ve Hatay halkına hakkı olan milletvekilliğini verilmesini talep ediyorum” dedi.


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aras, ” Muğla’da Seçimi Kazanacağım”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!