Bodrum’da Uğur Mumcu Anıldı

featured

BODRUM HABER- Bodrum’da araştırmacı- gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 31. yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk’ün eseri “Uğur Mumcu” isimli belgesel film ile Nurol Kültür Merkezi’nde anıldı.

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Uğur Mumcu ölüm yıldönümünde belgesel filmi, ağıtlar ve şiirler ile anıldı. Bodrum Nurol Kültür Merkezi’nde belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk’ün eseri olan ‘Uğur Mumcu’ belgesel filmi izleyicileri ile buluştu. Film gösterisine Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, siyasi parti üyeleri, başkan aday adayları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte öncelikle ocak ayında kaybettiğimiz bütün aydınlarımızı içeren Suavi imzalı klip yer aldı. Ardından “Uğur Mumcu” belgeseli izlendi. Sanatçı Pınar Seli ve belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, Zülfü Livaneli’nin bestelediği “Yiğidim Aslanım” türküsünü beraber seslendirdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren sunucu Banu Tarancı, “Adalet ve Demokrasi Haftası Uğur Mumcu’yu anma gününde Bodrum Beleyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Uğur Mumcu’yu saygıyla, sevgiyle, dahası cesareti tarafsız bakış açısı, özgür düşünceye, adalete adanmış ömrü ve hiçbir güç tarafından satın alınamayan kalemi ile hatırlıyor ve onu özlemle anıyoruz. Bundan tam 31 yıl önce bugün Ankara’da evinin önünde aracına bomba konularak katledilen aydınlanma mücadelesinin sembolü olan gazeteci-araştırmacı- yazar Uğur Mumcu’nun hayatını usta belgesel yönetmeni ve yazar Nebil Özgentürk’ün kaleminden, gözünden ve sesinden izleyeceğiz” dedi.

“Uğur Mumcu belgeseli yaparım diye kendi kendime hayaller kuruyordum”

Belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk “Uğur Mumcu” belgesel filminin ortaya çıkışı ile ilgili  “ Hem hüzünlüyüz hem de içimizdeki coşkuyu ve umudu koruyoruz.  Montaj sırasında çok gözyaşı döktüğüm bir belgeseldi. Biz 15 yıl boyunca arka arkaya belgeseller yapıyorduk. Bazen vefat eden üstadımızın ya da o gelip geçen hepimizin sevdiği aktörler, sinemacılar şarkıcılar derken 2006 yılında beni Güldal Mumcu aradı. Ben aynı zamanda Uğur Mumcu’nun dostuydum. 1983 yılından 1993 yılına kadar birlikte seçim gecelerini izlerdik. Çok sevdiğim bir insan. Bir gün nasılsa Uğur Mumcu belgeseli yaparım diye kendi kendime hayaller kuruyordum ve Güldal Hanım aradı. Gerçekten çok onurlandım. Çok sevdiğim, abim saydığım ve Cumhuriyet’te bir süre beraber çalıştığım, seçim gecelerini izlediğimiz ve çok güleç yüzlü, gerçek bir mizah karakteri olan saniyede bir güldüren bir insandı. O kadar ciddiyet üzerinde durduğuna bakmayın. Normalde dünyanın en komik adamlarından biriydi. Onu tanıdığım için onur duyuyorum” ifadelerinde bulundu.

Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu ise “Değerli siyasi isimlerimizi, aydınlarımızı bu gece sizlerin de katkıları ile çok güzel andığımızı düşünüyorum. Emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Uğur Mumcu Anıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!