Ayaydın İstedi, Erdoğan Akbelen Kararını İptal Etti

featured

BODRUM HABER – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akbelen kararını iptal etti. 13 Mart’ta imzalanan karar Resmi Gazetede yayınlandı. Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nın çevresinde yer alan 190 parsellik arazinin, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere 11 Mart tarihli acele kamulaştırma kararı yürürlükten kaldırıldı.

Muğla Milas’ta kömür maden sahasının genişletilmesine yönelik çalışmalar sırasında protesto gösterilerine de sahne olan Akbelen Ormanı’yla karara ilişkin dikkat çeken bir itiraz AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın’dan geldi. Milas’ta Akbelen Orman bölgesinde 190 parselin kamulaştırılması ile ilgili olarak devreye girdi.

Kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak taleplerini ilettiğini belirten Ayaydın, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, 2 ayı aşkın süredir yaptığım saha çalışmalarında Muğla’nın denizine, yeşiline sahip çıkılması gerektiğini sürekli vurguladım ve vurgulamaya da devam edeceğim. Nitekim, bu konudaki samimiyetimi Fethiye ve Marmaris körfezindeki deniz kirliliğine yönelik çabalarımı dikkate alarak test edebilirsiniz. Bu konuyu Cumhurbaşkanı’mıza ilettiğim anda gördüğüm ilgi ve hızlı reaksiyondan aldığım cesaretle, bu kamulaştırma konusunda da kendimi sorumlu hissederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde girişimde bulundum ve kararın gözden geçirilmesini talep ettim. Umuyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda kamulaştırmadan etkilenecek hemşehrilerimize yardımcı olacak ve desteklerini esirgemeyecektir” ifadelerini kullanmıştı. Ayaydın’ın bu açıklamasından birkaç saat sonra yayımlanan Resmi Gazete’de yeni karar ile acele kamulaştırmaya ilişkin karar yürürlükten kaldırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayaydın İstedi, Erdoğan Akbelen Kararını İptal Etti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!