Bodrum Afet Parkı Törenle Açıldı

featured

BODRUM HABER – Bodrum Afet Parkı Açılış törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, 911 Muğla Arama Kurtarma Araştırma Derneği Başkan ve üyeleri katıldı. 911 Muğla Arama Kurtarma Araştırma Derneği Başkanı Cenk  Ayata açılış konuşmasında şunları dile getirdi. Ayata “bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz, hepiniz hoş geldiniz.
2013 yılında Bodrum’un ilk yerel arama kurtarma derneği olarak kurulan Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği, Bodrum’un alanında tek yerel derneği olma özelliğini koruyor. 10 Eylül 2023 tarihinde AFAD Hafif Arama Kurtarma Akreditasyon Sınavını başarıyla tamamlayarak Bodrum’un ilk akredite arama kurtarma derneği olmanın gururunu da yaşıyoruz.
2017 yılında meydana gelen 6,5 şiddetindeki Bodrum depremi, 30 Ekim 2020’de 6,6 şiddetindeki İzmir depremi, 31 Temmuz 2021’de ilçemizde ve Milas ile Yatağan’da çıkan orman yangınları, 21 Haziran 2022’de Marmaris Bördübet Mevkii’nde çıkan orman yangını son yıllarda görev aldığımız operasyonların başında geliyor.
Ve yaklaşık 120 gün arama kurtarma ve insanı yardım faaliyetlerinde bulunduğumuz, hafızalarımıza kazınan her anıyla asla unutamayacağımız 6 Şubat Depremleri. Ülkemizin böyle acıları bir daha yaşamamasını temenni ediyoruz.
Bir arama kurtarıcının önceliği hayat kurtarmaktır. Bununla beraber Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği olarak afetle mücadelenin afet öncesinden başladığının bilinciyle çalışmalarımıza yön veriyoruz.
Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Bodrum Afet Parkı da bu misyonumuzun en somut yansımalarından biri. Bugün bildiğiniz üzere Deprem Haftasının ilk günü. Deprem coğrafyamızın bir gerçeği ancak depreme hazırlıklı olmak devlet, vatandaş ve STK’lar olarak hepimizin görevi. Afet bilinç ve farkındalığının arttırılması için inanıyoruz ki bu park önemli bir rol üstlenecek. Burası yalnızca bir yerel dernek merkezi değil afet farkındalığı için bir merkez olacak. Çocuklarımızla, gençlerimizle gerçekleştireceğimiz etkinliklerle burası ayrı bir anlam kazanacak.
Şu anda içinde bulunduğumuz park, bölgemizin tek, ülkemizin ikinci afet parkı. Bu parkı hayata geçirmemizdeki katkılarından dolayı Bodrum Belediyesine, Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a ve göreve geldiği ilk günden beri bu projeye hassasiyetle yaklaşan ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen sayın kaymakamımız Mustafa Çit’e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum Afet Parkı Törenle Açıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!