Hırsızlar Motoru Çalamayınca Kaskı Çaldılar

featured

BODRUM HABER-Bodrum’ da yeni taşındığı mahallede motorunda bulunan kaskı ve özel eşyaları çalınan genç kız Büşra B. Bodrum Sıcak Haber mikrofonuna konuştu.

Genç kız iki gün önce motorunu evinin önünde bulunan park yerine bıraktı. Sabah işe gitmek için motorunun yanına giden Büşra B. kontak ve bagaj kısmının yakılarak eşyalarının çalındığını fark etti.

“Beni en çok etkileyen şey kaskımın çalınması oldu”

Olay hakkında genç kız Büşra B. şunları aktardı. “24 yaşındayım bu mahalleye yeni taşındım ve annemle beraber yaşıyorum. Dün başımdan çok üzücü bir olay geçti. Beni hem maddi hem de manevi bir şekilde zarar verdi. Akşam saatlerinde motorumu evimizin park alanına park ettim. Sonra eve çıktım ve sabah işe gitmek için saat 10: 30 gibi motorumun yanına gittiğimde motorun kontak kısmı ve bagaj kısmının kilidini yanmış halde buldum. Bayağı zorlandığını fark ettim. Gece herhangi bir ses duymadık. Mahallede olan, dolmuş durağında bulunan ve yakın çevremizde oturan kişilere sordum ama gece hiç kimse herhangi bir ses ya da şüpheli bir durum ile karşılaşmamış. Olayla ilgili emniyet müdürlüğüne bilgi verdim. Yalıkavak Emniyet Amirliği’nden aradılar ve orada ifade verdim.  Aklıma ilk başta her zaman motorda tuttuğum ruhsat geldi. Bagaj kısmında da hem maddi hem de manevi değeri olan kaskım ve özel eşyalarımın olmadığını fark ettim. Beni en çok etkileyen şey kaskımın çalınması oldu. Kaskımı abim almıştı bu yüzden benim için büyük bir kayıp oldu. Bu devirde kaskların fiyatını da biliyoruz bir anda çok arttı. Şu an bende alım gücü yok. Kaskımı 5 -6 ay kadar önce almıştım. O zaman fiyatı 3.800 civarındaydı şu an ise 5.930 lira. Tabi ki kendimi korumak için kask alacağım. Ama günümüz şartlarında belki de daha basit kask alacağım”

“Hiçbir şekilde kamera yok”

Yaşanan olaya dair hiçbir şekilde kamera kaydına ulaşamadığını belirten Büşra B.

“Etrafta ne MOBESE kamerası ne de güvenlik kamerası var. Yaşadığım caddede, bu civarda herhangi bir kamera bulunmuyor. Motorumu tamir ettireceğim ve tamir ettirdikten sonra nereye koyacağım? Bana şimdi herkes akıl veriyor. Motoruna zincir tak, tekerleğine alarm taktır gibi. Ben hepsini yapsam da hırsıza kilit dayanmaz. Bir marketin yanına koysam bu sefer de gece eve gelirken yine başka bir tehlike. Caddeler ıssız ve çok az sayıda insan bulunuyor. Gece karşıma ne çıkacak bilemiyorum. O yüzden motorumu yine aynı yere, park yerine bırakacağım. Yarın uyandığımda belki motorumun üzerindeki kaskı değil motorumu yerinde bulamayacağım. İnsanlar şu an gerçekten dikkatli olsunlar. Şu zamanda benim aklım almadı. Bir insanın malını nasıl bu kadar basit şekilde çalabiliyorlar. Duyduğuma göre 2- 3 sokak ötede birinin motoru çalınmış. Benimkini çalıştıramamış da çalamamışlar. O kişi de mağdur ve her yerde kamera kaydı arıyor. Hiçbir şekilde kamera yok” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hırsızlar Motoru Çalamayınca Kaskı Çaldılar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!